sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Ulkoasun vaihtamisen tuska

Elonmerkkejä! Sain tuossa eräänä kauniina heinäkuisena päivänä oikein älynväläyksen: vaihdanpas Qismatin ulkoasun! Tiesin jo silloin että tulisin sitä päätöstä kiroamaan ja tässä sitä nyt ollaan.

Itse tallin sivut tuli väsättyä aika nopeasti vaikka tekstitkin pistin uusiksi ja hevoslistaus meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia. Nyt kuitenkin jo lähes pari viikkoa on ollut hevosten sivujen vuoro ja tämä homma etenee yhtä nopeasti kuin kuuluisa täi tervassa. Pikaisen laskun mukaan sivuja odottavia hevosia on lähes 150 kappaletta ja tällä hetkellä sivut löytyy yhteensä 18:lta hevoselta. Huhhuh.

Sinänsä homma on ihan nopeaa kun siihen lähtee, lukuunottamatta iki-inhokkejani sukutauluja. Erityisesti näiden vanhasukuisten domesticien kanssa tekee mieli repiä hiukset päästä, kun sukulaisten sivuja saa metsästää kissojen ja koirien kera. Valehtelematta ainakin puolet yhden sivun ulkoasunvaihtoon kulutettavasta ajasta menee sukutaulun kimpussa.

Noh, itsehän tähän ryhdyin. Ja itsehän päätin tehdä senkin vedon, että quarterien ja saddlebredien määrä suorastaan räjähti ylöspäin. Aikaisemmin meillä on ollut vain pari quarteria ja pari saddlebredia mutta nykyisen listauksen mukaan quartereita on yhteensä 8 ja saddlebredejä huimat 17 kappaletta. Saddlebredien määrästä voimmekin iloisesti syyttää Jasnya...

Ainoa valopilkku on AHAC:n huima uudistus; laitos pyörii nykyään automatisoituna. Teki mieli suorastaan itkeä ilosta kun huomasin, että rekisteristä saa ladattua muistiossa hevosen koko kisauran ja kaiken lisäksi siellä on myös br-tagit paikoillaan! Hyvästi tuskaisa AHAC-tulosten käsinnaputtelu ja tervetuloa copypasten helppous.


Kunhan tästä saan taas hommat pyörimään, alan Qismatin blogiakin päivitellä hieman aktiivisemmin. Kovin olisi jo ideoita ihan asiatekstejäkin varten ja meidän hevosten sukututkimuksistakin saisi aihetta vaikka loputtomiin.

Ei kommentteja: