perjantai 29. toukokuuta 2015

Wolf Creekissä tapahtuu taas

Pitkästä aikaa virtuaalielämäni ei ole ollut yhtä hiljaista miltä on saattanut näyttää, vaan jotain on oikeasti tapahtunut! Sain vihdoin aikaiseksi perustaa htnettiin jo pitkään suunnittelemani westernhevosten ostotopicin, sillä pidemmän aikaa jo oli harmittanut Wolf Creekin westernhevosten ja askellajihevosten välinen epätasapaino. Noh, topic pystyyn ja odottelemaan josko tulisi edes pari tarjousta. Ja vielä mitä, tällä kertaa yllätyin kyllä todella, sillä tarjouksia suorastaan satoi niskaan. Lopputuloksena olikin 21 kappaletta uusia westernhevosia ranchille. Samoihin aikoihin tulin haalineeksi westernhevosia muun muassa Alegresta, eikä askellajipuolikaan ole jäänyt ilman lisäystä.


Aloitetaan vaikka siitä askellajipuolesta. Suurimmat uudistukset saapuivat Alegresta, jossa vierailin yhdessä vaiheessa isomman ostoslistan kanssa. Täysin uutena rotuna innostuin hommaamaan lauman hackneyponeja. Hevoskoon hackneyta olen useampaan otteeseen ihaillut, mutta niitä en ole koskaan saanut itselleni hankittua. Ponikoon hackney tuntui kivalta vaihtoehdolta varsinkin, kun kerralla sai hankittua kohtuullisen kivan lauman elukoita talliin. Näiden kanssa katsellaan miten jatketaan, mutta ihan heti tuskin määrää ollaan lisäämässä.

Myöskin Alegresta nappasin mukaani kolme kappaletta buurinponeja, joita on koko ajan ollut tarkoitus hommata. Kunhan joskus pääsen sinne asti että saisin siirrettyä vanhoja hevosia ranchille, on buurinponeja tulossa ainakin kolme kappaletta lisää. Nämä kolme ovat suvullisia tapauksia, kaksi ikivanhan Manyara Boerperdsin kasvattia ja yksi tijuanalainen. Näiden kanssa pitää tosin katsoa, että löytyykö niiden vanhemmille jonkun sortin toimivia linkkejä mistään.

Suurimmat tulokkaat olivat oikeastaan siinä, muutamista roduista saapui lisäyksilöitä ja muutamasta ihan uudesta rodusta kokeiluyksilöt myöskin. Nyt tallista löytyy kalliovuortenhevosori Ramyasta, gaited baroque -ori myöskin Ramyasta sekä evm-sukuinen marwaritamma Alegresta. Näiden kanssa pohditaan mihin suuntaan lähdetään mutta ainakin gaited baroquet olisivat hienoja ja kalliovuortenhevoset varsinkin, mikäli joskus saisin niillekin etsittyä kuvia. Kalliovuortenhevosia on itse asiassa tulossa lisääkin, sillä tiedostoissa odottaa kolme suvullista hevosta, joista yksi on Ionicista ja kaksi Knoxdalen kasvatteja.

Jo tallissa olleihin rotuihinkin tuli lisäystä. Islanninhevosia saapui muutama kappale joista kaksi omia kasvatteja, Ionicista löytyi pari walkeria ja Ravenwoodista NSH. Myöskin saddlebredien osasto sai täydennystä - ikävä kyllä. Jonkun pitäisi pistää Jasnylle suukapula liittyen kasvattien kauppaamiseen, sillä meillä ihan oikeasti hukutaan hawalaisiin. Jos joskus perustan askellajihevosten ostotopicin, sinne tulee ehdoton kielto hawalaisille! Näitä pitäisi kyllä ehdottomasti hommata lisää, että saisi erilaisia sukuja talliin.


Mutta sitten se westernpuoli. Nyt kun tuota listausta katsoo niin täytyy myöntää että aika hyvältä alkaa näyttää.

Alegresta meille päätyi tosi iso lauma appaloosia, lähes kaikki niistä suvuttomia. Tuntuu siltä että appaloosia tulvii ovista ja ikkunoista muutenkin, joten näiden kanssa ei ihan hetkeen olla lisää hommaamassa - mitä nyt tietty oman kasvatuksen tuloksia. Näitäkin on kyllä vielä muutama evm-hevonen tiedostoissa odottamassa... Ehkä sitä täytyy vaan tyytyä kohtaloonsa ja hukkua pilkkuihin.

Painteja tuli myöskin lisää, vaikka edelleen ollaan aika lailla oripainotteisella linjalla. Näitä täytyisikin hankkia lisää, ja nimenomaan tammoja. Täytyy yrittää jossain vaiheessa käynnistää nimipää ja ryhtyä kehittelemään tuonteja, sillä suurin osa elukoista on suvullisia.

Quartereita on tosi mukava lauma nyt ja lisää on tulossa, kunhan tiedostojen evm-elukat saadaan siirrettyä. Näiden kanssa käy hyvin äkkiä köpelösti orien suhteen, sillä minulla on tällä hetkellä tosi kiva läjä lupia sellaisille farmeille, joilla on upeita oreja. Farmit, esitelkää niitä tammojannekin joskus!

Uusia rotujakin löytyi! Quarab ei sinänsä ole uusi sillä niitä on kasvatettu Qismatissa, mutta on se uusi rotu ranchin valikoimassa. Amerikanponi on hauska kokeilurotu, sillä olen sitä pitkän aikaa katsellut ja nyt sain aikaiseksi otettua yhden kokeiluyksilön talliin. Näiden kanssa suurin ongelma tulisi ehdottomasti olemaan kuvien kanssa, nytkin tuon yksilön kanssa huijataan nuoren appaloosan kuvilla. Myöskin yksi colorado ranger eksyi talliin, näitä minulla on pari kappaletta ollut yksityisenäkin. Tämä rotu on kyllä ihan täysi kysymsmerkki sen suhteen, että jääkö se tähän yhteen vai tuleeko niitä lisää.



Sellaista tällä kertaa! Lisää hevosia on tulossa heti kunhan ryhdyn toimeen, sillä tein päätöksen siirtää Qismatin quarab- ja nsh-kasvatus ranchille. Se tosin on edelleen kysymysmerkkinä, että tuleeko ranchille omaa kantaa western- ja askellajiarabeista vai pysyvätkö ne kaikki jatkossakin Qismatissa. Tämän hetkisiä Qismatin arabeja ei olla siirtämässä minnekään, mutta ranchilla voisi tietty kehitellä omia linjojaan.


Harrastukseni yleisesti jatkaa epäaktiivista elämäänsä. Huomenna aloitan kesätyöt ja teen jälleen samaa hommaa kuin viime kesänä, eli välillä iltaa ja välillä aamua. Lisäksi listojen tekijän mielestä on hirveän kivaa pistää päiväni niin, että aina kun on mahdollista niin iltavuoroa seuraa aamuvuoro. Siinä sitten töistä pääset puoli yhdeksältä ja kiirehdit nukkumaan, että seuraavana aamuna jaksaisi seitsemäksi taas töihin. Vaan mitäpä sitä ei tekisi sen oman alansa eteen...

Ei kommentteja: